Västermalmsgallerian

 VästermalmsgallerianVästermalmsgallerian marknadsförs ibland som ”Det nyfikna huset” och det ligger en viss sanning bakom detta. Hit kommer i alla fall ett stort antal personer dagligen som är nyfiken på shopping inom helt vitt olika inriktningar.

Gallerian är belägen där S.t Eriksgatan möter Flemminggatan ute på Kungsholmen. Gallerian har sammanlagt ca 50 butiker med allt från skönhet och mode till teknik och prylar.

I likhet med de flesta gallerior i Stockholm är det de stora kända och etablerade kedjorna som dominerar. Exempel finns här H&M, Polarn & Pyret, Scorett och Twilfit. Men vissa mindre kedjor finns även representerade och för den som vill stanna upp i shoppingen finns ett stort utbud av caféer och restauranger.

Är det främst fika som lockar finns exempelvis Coffeehouse by George och Espresso House. Den som istället vill äta något mer matnyttigt kan gå till Sushi Yama och testa på den japanska specialiteten.

För den som inte vill fika på plats utan ta hem det goda kan ”Bönor och Blad” rekommenderas. En specialbutik som säljer allt som man kan tänka sig inom kaffe och te.

Öppettider:

Västermalmsgallerian är inte en av de gallerior i Stockholm som har längst öppettider. Men det är ändå helt klart acceptabelt. Måndag till fredag är man välkommen 10-19, på lördagar gäller 10-17 och på söndagar 11-17.

Den som däremot vill handla efter dessa öppettider kan ändå ofta göra det hos de flesta butiker. I stort sett alla de stora affärskedjorna har sitt utbud tillgängligt via E-handel. Däremot kan inte samma shoppingupplevelse lovas om man köper online som när man kan känna på plaggen, strosa och ögonshoppa i gallerian. Dessutom är det ju alltid godare att fika på café än i hemmet.

Hitta hit

Den som vill åka buss kan ta nummer 3,4,77 och 94. Då kan man gå av bara några meter från entrén. Tunnelbanestationer som är nära är både Fridhemsplan (gå sedan norrut) eller St:Eriksplan (gå söderut). Det tar inte många minuter att gå från dessa tunnelbanehållplatser till gallerian. Som alltid när det gäller Stockholms citykärna är det en rekommendation att lämna bilen hemma och åka kollektivt.