Täby Centrum

För de som vill ha ett riktigt stort utbud av affärer är köpcentrumet i Täby en rekommendation. Det är nämligen ett av Sveriges största köpcentrum redan innan den nya renoveringen (som beräknas bli klar under 2015) är färdig. Efter att renoveringen är klar kommer sammanlagt hela 260 butiker få plats ”under samma tak”. Här erbjuds även 3000 fria parkeringsplatser och ett flertal serviceanläggningar så som apotek, bio, hälsocentral och bank. Hela utbudet av restauranger, butiker och annat går att se på köpcentrets hemsida http://www.tabycentrum.se/.galleria i Stockholm

Underhållning för de mindre

Det som skiljer ett bra köpcentrum mot ett riktigt bra köpcentrum är hur man fokuserar på alla åldersgrupper. Det handlar då inte bara om att tillgodose de köpstarka utan även barnen. För kommer inte barnen trivas kommer familjen snabbt att åka hem. Detta har verkligen Täby Centrum löst på ett mycket bra sätt. Här finns lekhörnor där barnen kan leka men även lounger där de allra minsta kan få en behövlig tyst och lugn stund med sina föräldrar. Den som har glömt barnvagnen hemma får även låna en på plats (förutsatt att man är medlem i Täby Centrum och kan visa upp sin legitimation). Utöver det finns både spel och böcker att låna i receptionen samt Täby Kattens Värld som är en roligt och uppskattat minilekland.

Öppettider

Täby Centrum har öppet 10-20 på vardagar och 10-18 på helger. Detta gäller då butikerna. Men utöver det finns det affärer som har större öppettider. Detta gäller exempelvis ICA Kvantum Metro som öppnar redan 8.00. Vissa särskilda öppettider kan förekomma kring storhelger så som jul, påsk och midsommar.

Men bara för att köpcentrumet är stängt mellan 20.00 och 10.00 är det knappast helt tomt och stilla. Under nätterna patrullerar säkerhetsvakter för att säkerställa säkerheten samtidigt som städpersonalen kommer till köpcentret mycket tidigt på morgonen för att göra det rent och snyggt inför nästa dag med shopping för de mängder av personer som besökare köpcentrumet varje dag.

”Ett stort köpcentrum som aldrig sover”