Solna Centrum – nytt, fräscht och trevligt

I november 2011 invigdes nya Solna Centrum, efter att samtliga lokaler renoverats och ett flertal nya butiker öppnats. Bland annat har man ersatt de vanliga trapporna med rulltrappor, lagt in ett nytt fräscht golv i granitkeramik och förbättrat ljussättningen för att ge ett mer modernt intryck. Bland de nya butikerna återfinns framförallt klädaffärer, till exempel Jack & Jones, New Yorker och Esprit.galleria i Solna

Solna Centrum ligger som namnet antyder i centrala Solna, närmare bestämt på adressen Solna Torg 13. Solna Centrum ligger nära vägarna E4 och E18, och i köpcentrets omedelbara närhet ligger även stationer för både tunnelbana och buss, så det är lätt att hitta även om du reser med kollektivtrafik. Åker du bil kan det vara bra att veta att man på helger kan parkera gratis här i upp till tre timmar.

Solna Centrum kan stoltsera med hela 120 butiker och restauranger, så här finns något för alla smaker. Förutom klädbutiker finns här allt från apotek och bibliotek till systembolag och tobaksaffärer, och de flesta av de vanliga kedjorna såsom Åhléns, H&M och Clas Ohlson finns representerade. Ett flertal teleoperatörer har även butiker här, men är du ute efter ett kontantkort är det nästan lättare och i alla fall mer bekvämt att beställa över nätet genom sidor som exempelvis www.kontantkorten.se.

Bland restaurangerna hittar man bland annat italienska Aperitivo och mexikanska Taco Bar, och är man bara sugen på en macka finns här numera en Subway. Givetvis finns här även ett antal caféer, och bland dem hittar vi Espresso House och Wayne’s Coffee. Oavsett var du befinner dig i Solna Centrum kan du komma ut på Internet via köpcentrets wi-fi, vilket naturligtvis är gratis.

Butikerna i köpcentret har öppet 10.00 – 20.00 på vardagar, 10.00 – 18.00 på lördagar och 11.00 – 18.00 på söndagar. Ica, Hemköp och Apotek Hjärtat är undantag från detta då de har öppet något längre.