Liljeholmstorget Galleria

Precis vid tunnelbanestationen Liljeholmstorget ligger gallerian med samma namn. Den stora byggnaden påbörjades byggas 2007 och kunde invigas ca två år senare. Då fanns här ca 90 butiker, ett stort parkeringsgarage med 900 P-platser samt 72 lägenheter som byggdes ovanpå själva gallerian. Byggnaden vann Sveriges Arkitekters Planpris bara ett år efter öppnandet och idag är det en självklar handelspunkt för de som bor i närheten eller passerar Liljeholmstorget med tunnelbanan och passar på att shoppa på väg hem från arbetet.

Utbud

galleria i LiljeholmenGallerian har ett mycket stort utbud av butiker inom de flesta branscher. Som vanligt är det mode & accessoarer som dominerar i likhet med de flesta gallerior. Inom denna inriktning finns det hela 28 butiker. Här finns både stora och etablerade kedjor som de mindre. Bland annat kan nämnas Ecco, MQ, Dressman och Guldfynd.

Därefter kommer Hälsa & Skönhet med 13 butiker. Även här är det främst de stora kedjorna som dominerar som Kicks, Life, Synsam och The Body Shop.

Förutom butiker har gallerian även ett stort utbud av restauranger och annan service.

Café och restauranger

Med sex caféer och elva restauranger behöver man aldrig vara hungrig. Bland restaurangerna finns bland annat Asahi Sushi & Wok, Forno Romano, Indiskt, samt Lilje Kebab. Med andra ord finns det rätter från alla världens hörn och för alla smaker.

En del av dessa serverar maten i gallerians foodcourt medan andra har egna sittplatser. Självklart är det även fullt möjligt att ta maten ”take away” och sätta sig ute i solen för att njuta av friska luften innan shoppinglusten kommit åter och magen är mätt.

Service

Inne på gallerian finns 11 olika serviceställen/butiker. Allt från Post (på ICA) och apotek till Svea Vaccin och Systembolaget. Ett besök på Liljeholmens skrädderi, kemtvätt, sko- och nyckelservice är heller aldrig fel för att fräscha upp de kläder man redan har så nyinköp inte alltid behöver göras.

Inom service finns även M by Mekonomen som är ett nytt koncept från bildelsfirman. Glöm klassiska Mekonomenbutiken med mängder av reservdelar, oljeflaskor och fokus på det egna mekandet. Här går man lätt in och ”shoppar” likt i vilken annan butik som helst och servicenivån är riktigt hög. Få hjälp med att byta torkarblad, att montera barnstolen eller få råd om hur bilen ska skötas på allra bästa sätt. En inspirerande butik som gör det enklare att ta hand om bilen men även inspirerar att köpa bil.

För de som inte har bil och kanske inte heller körkort finns Liljeholmens bilskola på Liljeholmstorget 104 dvs bara några meter från utgångarna på gallerian. Bilskolan erbjuder teorikurser där man får lära sig körkortsteori likväl som utbildning i de olika riskutbildningarna och körlektioner. Några paketpriser erbjuds inte utan det gör det enkelt – Raka tydliga priser med raka och tydliga lärare.