Kungens Kurva Shoppingcenter

Området som idag går under namnet ”Kungens Kurva” har fått sitt namn efter att den dåvarande kungen i Sverige körde ner i diket här för ca 70 år sedan. Snabbt började man säga att det var ”Kungens Kurva” och när sedan den lilla grusvägen förvandlades till köpcentrum och stora asfalterande vägar stannade namnet kvar. På området finns Sveriges största IKEA och mitt emot detta enorma varuhus ligger shoppingcentret med över 20,000 kvadratmeter shopping. Här hittar man därmed allt från färgpatroner till brother bläckstråleskrivare till kaffesorter från Colombias högland.

Utbud

Som i de flesta köpcentrum är det klädbutikerna som dominerar. Självklart finns här de stora kedjorna som H&M, Lindex, Stadium och Dressman. Därutöver både nischade och mer breda klädbutiker. Är det godsaker (exempelvis just speciella kaffesorter) är det Kahls som rekommenderas. Eller varför inte slå sig ner på Barista för att njuta av en kopp kaffe med tilltugg?

Är det teknik som står på önskelistan (exempelvis just patroner och tillbehör till skrivaren) finns Elgiganten och Clas Ohlson. Däremot ska det tilläggas att Clas Ohlson enbart väljer att sälja originalpatroner vilket är betydligt dyrare än de kopior som finns på marknaden. I flera testar har det visat sig att dessa kopior har samma (och i vissa fall bättre) kvalité än originalen. För att hålla nere kostnaderna bör just denna produkt köpas online, speciellt eftersom det går att få det väldigt billigt med de erbjudanden som brukar finnas, exempelvis via hemsidor som billigafärgpatroner.se.

Öppettider

Alla dagar i veckan – året runt – är det öppet på shoppingcentret. Vardagar är det öppet 10-20 och på helger 10-18. Garaget öppnar en timme tidigare så man i lugn och ro kan komma hit och parkera och sedan ”hänga på låset” vid reatillfället. Garaget stänger sedan 22 samtliga dagar i veckan.

Läs mer på www.kungenskurvashopping.se