Kista gallerian

Ett ovanligt stort utbud

Det som kännetecknar en galleria är att det är en mängd olika butiker för konsumenten att välja på. Dessutom brukar det finnas några matställen så att man kan fortsätta shoppa utan att behöva lämna gallerian i jakten på mat. Allt detta erbjuder Kista galleria men har tagit ett eller kanske två steg till i mötet med människorna.shopping i Kista

Här finns nämligen ett betydligare bredare utbud än så. Förutom en mängd butiker, restauranger och caféer kan besökarna välja på ett utbud inom nöje och hitta en hel del servicepunkter att besöka. Inom nöje finns Bio, Bowling och Gocart och inom service erbjuds bland annat vårdcentral, akutmottagning, skötbord, taxipunkter, valutväxling och gynekologmottagning. Utöver detta mycket breda utbud har de även Sveriges mest generösa öppettider med 10-21 alla dagar hela året runt.

En ovanligt säker galleria

Det är flera saker som gör Kista galleria både unik och känd. För konsumenterna handlar det om det stora utbudet och långa öppettiderna men bland byggarbetare och snickare har gallerian fått stor uppmärksamhet tack vare att man byggt den så säkert. Detta var något som speciellt uppmärksammades 2011 då gallerian fick utmärkelse för Årets säkerhetslösning av Reail Awards. Detta har skett genom att snickare, elinstallatörer, byggarbetare och andra har fått bygga mycket avancerade system. Däribland rörpostsystem som gör att det aldrig behöver vara stora mängder av pengar i kassorna och att väktare inte behöver gå med väskor fyllda med pengar.

Andra säkerhetsfaktorer är övervakningskameror, passerkort som enbart fungerar inom begränsade områden samt nummerplåtsavläsare i parkeringshuset.

Inom vissa områden ligger säkerheten i framkant vilket har gjort att gallerian fått besök från andra städer där gallerior är på väg att byggas eller renoveras.

Men även om säkerheten är hög så är det inget som konsumenten i första hand varken ser eller behöver bry sig om. Hela byggnaden är byggd för att släppa in mycket ljus vilket skapar en rymd och samtidigt är inredningen modern och stilren. Det är detta som man ser och som gör att många upplever Kista galleria som en av de bästa galleriorna i Stockholm att shoppa i.

Visa större karta