Infracity

Infracity är en företagspark och handelsplats beläget en bit norr om Stockholm. Området är bland annat känt för Inframässan och Scandic InfraCity, men är även en plats dit många åker för att till exempel handla möbler, färg eller andra saker till hemmet. Något annat som Infracity har uppmärksammats för är att det var rum för Irak-konferensen i Stockholm 2008.

Butiker och service

Området kring Infracity är stort och butikerna som finns här har ofta stora lager och ett stort antal produkter att välja mellan. Det här gäller givetvis inte alla butiker, men utrymmet är en anledning till att större möbelbutiker kan ha sina affärer här.

Utbudet av butiker är stort, och det är inte bara möbel- och inredningsbutiker som huserar här. Här finns till exempel också en frisör, en matbutik, en bensinmack, flera restauranger och privata vårdaktörer.

Det finns ingen officiell prislista för företagens tjänster på Infracitys hemsida, men det finns däremot ett register över alla aktörer som verkar i området. Ett annat alternativ är att helt enkelt söka på till exempel ”Infracity Hemstädning pris”, eller ”Infracity frisör priser” (beroende på vilken tjänst du ska köpa) för att få vägledning fram till priserna. Som alltid gäller det att också se vad som ingår när du söker på till exempel ”Hemstädning pris” eller annan tjänst.

Ta sig hit

Det är praktiskt att ta sig hit, både med bil och med kollektivtrafiken. Infracity ligger längs med E4:an och nås med tio minuters bilresa från Arlanda. Från centrala Stockholm till området är det 2,2 mil på motorväg. Reser man kollektivt tar det, med pendeltåg, ungefär en halvtimme att ta sig hit från Stockholm centralstation.

Exempel:

  • Från Stockholms central. Ta först pendeltåget mot Märsta och gå av vid Upplands Väsby. Där byter du till buss 536 mot Bollstanäs och går av vid Infra City. Resan tar 50 minuter.
  • Från Arlanda. Ta pendeltåget mot Älvsjö och kliv av vid Upplands Väsby. Därifrån byter du till buss 536 mot Bollstanäs. Härifrån kan resan ta mellan 30 – 40 minuter beroende på hur länge du får vänta på bussen i Upplands Väsby.