Brunogallerian

BrunogallerianPå höjderna kring slussen, mitt i söders hjärta, ligger Brunogallerian relativt anonymt placerad i Götgatsbackens sluttning mot söder. Brunogallerian är väldigt trendig och hipp – något som kan märkas i de butiker som finns etablerade i gallerian, bland annat: Aplace, Filippa K, Hope, J. Lindeberg och Samsøe & Samsøe.

Den här hippa gallerian bjuder dock inte bara på shopping – på nätterna är den också en välbesökt nattklubb. Klubbkvällar hålls här mer eller mindre regelbundet, och ofta är de mycket välbesökta.

Förutom att shoppa och dansa, kan man också äta god mat här hos Restaurang Ljunggren. Restaurangen beskrivs som en mötesplats och restaurang med asiatisk inriktning. Ljunggren har öppet hela dagen och bjuder därmed på frukost, lunch, middag och drinkar i baren. Det är också restaurangens café som på nätterna ibland förvandlas till ett dansgolv.

Öppettider

Av förståeliga skäl varierar öppettiderna på Brunogallerian beroende på om det är klubbkväll eller inte. De generella öppettiderna är dock 11 – 19 mån – fre, och 12 – 17 lör och sön. Med dessa tider kan den här gallerian sägas ha bland de kortare generella öppettiderna i Stockholm. Dock är ju inte klubbkvällarna inte inräknade här, och de brukar hålla på långt in i natten.

Ta dig hit

Vill man ta sig hit är det tunnelbanestationen slussen som gäller. Till slussen kan man ta sig med både den gröna och den röda linjen, och från till exempel T-centralen tar det bara några minuter. Även flertalet busslinjer stannar vid slussen, och därefter väntar endast en kortare promenad.

Kommer man med pendeltåget från ytterförorterna (eller exempelvis Arlanda eller Uppsala) kan man antingen hoppa av vid Centralen och byta till ovannämnda linjer, eller så kan man sitta kvar och stiga av vid Södra Station.

Med detta alternativ slipper man bytet och bjuds på en promenad förbi Medborgarplatsen – dock tar det något längre tid. Det rekommenderas att använda sig av SL:s reseplanerare för att snabbt få fram den smidigaste resan från platsen du befinner dig på.

Tips: I vissa gallerior erbjuds speciella typer av tjänster utöver ett ”vanligt” galleriautbud. Exempelvis finns det gallerier där man kan få hjälp av en flyttfirma likväl som att köra på gocartbana eller gå på , bio och bowling. Så räkna inte med att dagens gallerior enbart erbjuder shopping. Här finns så mycket mer…