Arlanda Airport

Även om det är få som åker till Arlanda enbart för att shoppa så kan flygplatsen i mycket liknas med en galleria. Ett större område under samma tak som erbjuder en rad mindre butiker. De som checkar in får tillgång till ett brett sortiment av Tax Free vilket skapar möjlighet att spara större summor på framförallt alkohol och tobak. Men även utanför säkerhetskontrollerna finns en rad olika småbutiker som många roar sig med att besöka i väntan på avgång.

Inom mode finns bland annat Airport Fashion Women/Men, Sapatos, och Victorias Secret representerade. Har väskan gått sönder eller söker du av annan anledning en ny resväska kan besök på KKDK Luggage och Samsonite göras. Samsonite är kanske världens mest kända märke på resväskor, kabinväskor och liknande medan KKDK erbjuder ett något bredare utbud med allt från väskor till plånböcker och ryggsäckar.

Är det istället presenter och souvenirer som lockar på flygplatsen kan man besöka Airstop som har mycket klassiska svenska souvenirer. Är det vackra presenter rekommenderas istället Wasa Crystal – en butik som speglar den svenska glaskulturen med märken som bland annat Orrefors och Kosta Boda.

Är väntan lång eller har du glömt semesterlitteraturen hemma? Besök Pocket Shop som har ett stort utbud av de mest populära böckerna för tillfället. Är det istället tidningar som lockar är det Pressbyrån man ska gå till.

Ta en paus i shoppandet med en fika eller lunch. Även här är utbudet mycket stort. Allt från hamburgare och pizza till mer exklusiva restauranger. Därmed finns det både smaker och prisklasser för alla.

Svårt att hitta på flygplatsen? Ladda hem kartor över de olika terminalerna från flygplatsens hemsida. Dessa visar exakt var de olika butikerna, restaurangerna och caféerna ligger. Utöver det självklart även annan service som toaletter, informationskartor, lounger och exempelvis var man kan bo eller hyra bil på Arlanda.